Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

This is the Forum to discuss the use of SBuilderX (version 3.10 and above). For previous versions of SBuilder please use the "SBuilder for Flight Simulator FS2004" forum.

Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby Gibbon_X » Tue May 02, 2017 1:07 pm

Hi there guys

I am just at the final stages of my first scenery project for Woodford EGCD in the northwest of England, I've been following a tutorial for the past few weeks which has guided me to this point but the guy who was making the tutorial has now moved to X-plane 11 and has no desire to finish his fsx/p3d series on how to make scenery, leaving all of us following it without much experience in trouble.

The problem I am having is with the _LM or _N texture in the seasons section of SbuilderX, I have the satellite imagery working perfectly with my blend and water mask, all is fine but when I add my night image (which was made in Gimp 2.8 using original image then 80% darkened layer with erases and some yellow tints added, then exported as .bmp file to the SbuilderX work folder) when this file is selected as my Light Map in the seasons tab the compile fails to make the BGL, as far as i can see it just makes the Photo01.INF setup information file but nothing else, if i remove my _LM for the seasons tab it works perfectly again. I have tried both _LM and _N both .bmp files but I get the same result every time?

I am using the p3d v2.5 with SDK 2.5.12946.0, my SbuilderX version is 313, I'm also running Windows 10 64bit. I would really appreciate any help with this as it is the last bit of my scenery to do then it will be completed. Here is a copy of the my Photo01.INF setup information file for you to have a look at as well. I have been trying to fix this with my limited understanding for a couple of weeks at least now but i have come to a dead end.

Here is a picture of my project so far. https://puu.sh/vD8fo/b5e916353e.jpg

I would be extremely grateful for any help so i can complete this project and start my next one
Many thanks.

[Source]
Type = MultiSource
NumberOfSources = 4

[Source1]
Type = BMP
Layer = Imagery
SourceDir = "."
SourceFile = "L17X129477X129523Y84969Y85000.BMP"
Variation = Day
Channel_BlendMask = 3.0
Channel_LandWaterMask = 4.0
NullValue = 255,255,255
SamplingMethod = Gaussian
ulyMap = 53.3497316
ulxMap = -2.1903992
xDim = 5.36441988031914E-06
yDim = 3.20316162109348E-06

[Source2]
Type = BMP
Layer = Imagery
SourceDir = "."
SourceFile = "L17X129477X129523Y84969Y85000_N.BMP"
Variation = Night
Channel_BlendMask = 3.0
Channel_LandWaterMask = 4.0
NullValue = 255,255,255
SamplingMethod = Gaussian
ulyMap = 53.3497316
ulxMap = -2.1903992
xDim = 5.36441988031914E-06
yDim = 3.20316162109348E-06

[Source3]
Type = TIFF
Layer = None
SourceDir = "."
SourceFile = "L17X129477X129523Y84969Y85000_B.TIF"
SamplingMethod = Gaussian
ulyMap = 53.3497316
ulxMap = -2.1903992
xDim = 5.36441988031914E-06
yDim = 3.20316162109348E-06

[Source4]
Type = TIFF
Layer = None
SourceDir = "."
SourceFile = "L17X129477X129523Y84969Y85000_W.TIF"
SamplingMethod = Gaussian
ulyMap = 53.3497316
ulxMap = -2.1903992
xDim = 5.36441988031914E-06
yDim = 3.20316162109348E-06

[Destination]
DestDir = "."
DestBaseFileName = "Photo01"
DestFileType = BGL
LOD = Auto
UseSourceDimensions = 1
CompressionQuality = 85
Gibbon_X
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 30, 2017 3:31 pm

Re: Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby luisfeliztirado » Thu May 04, 2017 12:43 am

Hello,

At first sight, I don't see any errors in the inf file. Have you tried manually running the compilation in order to get error messages?

Best regards.
Luis
User avatar
luisfeliztirado
 
Posts: 409
Joined: Sun May 15, 2005 8:15 am
Location: Santo Domingo

Re: Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby Gibbon_X » Thu May 04, 2017 7:45 pm

Hi there Luis

Thanks for getting back to me. No I haven't done that, this is my first scenery so i'm unsure as how to do it, any chance you could help me with that?

Thanks
Gibbon_X
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 30, 2017 3:31 pm

Re: Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby Gibbon_X » Sat May 06, 2017 3:24 pm

Hi there

I think i may have got it working while i was waiting for you to get back to me. I have gone back in to Gimp2.8 and saved my night image as a .TIFF instead of .BMP then modded the ini file to match and also made compression quality to 100, it will now compile when i drop the .ini file on to Resample. Seems it just didn't like my_LM.BMP file, _LM.TIFF seems ok.

Thanks
Gibbon_X
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 30, 2017 3:31 pm

Re: Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby luisfeliztirado » Sun May 07, 2017 3:02 pm

Great! Sorry I could not get back to you before, personal issues got in the way.

But, it's good to know that you found a solution. By the way, your airfield looks stunning, very realistic. Congratulations.

Best regards.
Luis
User avatar
luisfeliztirado
 
Posts: 409
Joined: Sun May 15, 2005 8:15 am
Location: Santo Domingo

Re: Struggling with SbuilderX's _LM night lighting?

Postby Gibbon_X » Sun May 07, 2017 7:50 pm

No problem Luis, real life always comes first. Thanks for your kind words about my scenery, it has taken me a couple of months to make it so far but i have enjoyed the process, just hope i can remember it all for next time :lol:

Thanks for your help, I'm sure we will speak again sometime.
Gibbon_X
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 30, 2017 3:31 pm


Return to SBuilderX for Flight Simulator X



Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron