Red and Black problems

This is the Forum to discuss the use of SBuilderX (version 3.10 and above). For previous versions of SBuilder please use the "SBuilder for Flight Simulator FS2004" forum.

Red and Black problems

Postby leemer » Sat Jul 29, 2017 8:50 am

I have done hundreds of tiles with out many issues, till I get to this tile! I have tried everything I can think of , the problems only comes when adding a channel_Blendmask, night and day photo work ok! , I have used gimp and exported as 24bit BMP, TIF . I even tried to index the files as well. I have even changed some of the nullvalues , seemed to have no effect on it.
https://cdn.pbrd.co/images/GD8Qnm5x.jpg
https://pasteboard.co/GD9xzpC.jpg
https://pasteboard.co/GD9AvzP.jpg

I am not sure where the red lines are coming from? It is not in the photo anywhere.

here is my .inf
Code: Select all
[Source]
   Type = MultiSource
   NumberOfSources = 3

[Source1]
   Type = BMP
   Layer = Imagery
   SourceDir = "."
   SourceFile = "L17X70812X70855Y102536Y102563.BMP"
   Variation = Day
   NullValue = 255,255,255
   SamplingMethod = Gaussian
   Channel_BlendMask = 2.0
   ulyMap =  36.4477991
   ulxMap = -82.7545166
   xDim =  5.36441761363698E-06
   yDim =  4.31598772321351E-06

[Source2]
   Type = TIFF
   Layer = None
   SourceDir = "."
   SourceFile = "L17X70812X70855Y102536Y102563_b.tif"
   SamplingMethod = Gaussian
   ulyMap =  36.4477991
   ulxMap = -82.7545166
   xDim =  5.36441761363698E-06
   yDim =  4.31598772321351E-06

[Source3]
   Type = BMP
   Layer = Imagery
   SourceDir = "."
   SourceFile = "L17X70812X70855Y102536Y102563_n.BMP"
   Variation = Night
   NullValue = 255,255,255
   SamplingMethod = Gaussian
   ulyMap =  36.4477991
   ulxMap = -82.7545166
   xDim =  5.36441761363698E-06
   yDim =  4.31598772321351E-06

[Destination]
   DestDir = "."
   DestBaseFileName = "Photo234"
   DestFileType = BGL
   LOD = Auto
   UseSourceDimensions = 1
   CompressionQuality = 85


Any Ideas?
leemer
 
Posts: 16
Joined: Thu Jun 21, 2007 7:53 pm
Location:

Re: Red and Black problems

Postby luisfeliztirado » Sat Jul 29, 2017 10:47 pm

Hello,

Yes, this problem is explained in the photo-real tutorial. In short, either get rid of all pure white pixels in your source, or delete the NullValue line from the inf file.

This seems to be a bug in the photo-real compiler.

Best regards.
Luis
User avatar
luisfeliztirado
 
Posts: 432
Joined: Sun May 15, 2005 8:15 am
Location: Santo Domingo

Re: Red and Black problems

Postby leemer » Sat Jul 29, 2017 11:58 pm

thanks for the reply, it was driving me mad! I think I solved it , I started thinking to check adjacent tiles and I found one of the sources was out of whack on coordinates in adjacent tile , It never came across my mind to me to look there. For some reason one of the sources was overlappping (1 out of 3) the other tile, I'm surprised resample did not show an error with not all sources matching. That is what I get for not looking after each tile is complied so, I can see mistakes added.
leemer
 
Posts: 16
Joined: Thu Jun 21, 2007 7:53 pm
Location:


Return to SBuilderX for Flight Simulator X



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]

cron